Verbeter het functioneren van je medewerkers via goed feedback geven

Als je iemand vertelt dat hij of zij iets totaal verkeerd heeft aangepakt en vervolgens zonder nog iets anders te zeggen wegloopt, dan zal de ontvanger van deze feedback vooral een hekel aan je hebben gekregen (als hij of zij dat niet al had). Ook al heb je als feedbackgever gelijk, dat zal voor de ontvanger weinig verschil maken. Sterker nog, als je het op deze ruwe manier overbrengt, dan zal de ontvanger waarschijnlijk in de verdediging schieten en jouw als gever van het slechte nieuws proberen zwart te maken. Wat er verder ook uit volgt, je weet zeker dat er na zulke feedback weinig sympathie zal bestaan. Ook als gever ontneem je jezelf van de mogelijkheid om de medewerker in een positief daglicht te zien. Je focust je immers helemaal op de fout en door op zo’n harde manier feedback te geven vereenzelvig je de persoon met de fout. De ontvanger op zijn of haar beurt zal weinig sympathie met je hebben en dus ook weinig zin hebben om zijn of haar functioneren te verbeteren. Je wint er dus helemaal niets mee als je op een dergelijke lompe manier feedback geeft. Om de sfeer te bevorderen, maar ook om het maximale uit je werknemers te halen, is een cursus feedback geven een goede optie. Dit kun je doen bij tijdwinst.com. In een 1-daagse training kun je de basisvaardigheden leren die nodig zijn om op een effectieve manier feedback te geven. Het is niet iets dat heel ingewikkeld is. Er zijn simpelweg enkele geschreven en ongeschreven regels waar je rekening mee moet houden als je iemand van feedback voorziet. Zodra je de vaardigheden echter tijdens de cursus hebt geleerd, is het vrij eenvoudig om ze in de praktijk te brengen. Als je het eenmaal weet, dan is het vrij snel duidelijk wat je wel en vooral ook wat je niet moet doen. Ook is het zo dat er niet 1 methode is die altijd en overal werkt. Je moet je methodes dus ook flexibel kunnen inzetten. Zo is iedereen anders en is de ene persoon bijvoorbeeld iemand die houdt van een no-nonsense en recht voor z’n raap aanpak, terwijl een ander juist houdt van een wat subtielere methode. Dat vergt uiteraard ook een beetje mensenkennis. Het is dan ook fijn dat je ondanks die flexibiliteit toch ook een duidelijke structuur hebt via een duidelijke methodiek van feedback geven. Voor meer informatie over de cursus kun je terecht op feedbackgeven.nl

Volg een cursus feedback geven bij tijdwinst.com

Als je op zoek bent naar een goede cursus feedback geven en daar liever niet weken aan wilt besteden, dan kun je voor de 1-daagse cursus terecht bij tijdwinst.com. Op de site van feedbackgeven.nl vind je een overzicht van de locaties en de bijbehorende data van de cursussen. Je kunt je dan meteen aanmelden voor een cursus op een dag dat het jou goed uitkomt.

Kijk op tijdwinst.com voor verschillende cursussen en trainingen

Je kunt niet alleen maar voor een cursus feedback geven terecht bij tijdwinst.com. Je kunt er namelijk ook andere trainingen en cursussen volgen zoals: 

  • Snellezen
  • Leidinggeven
  • Gesprektechnieken