G4S biedt je verschillende EHBO cursussen. Als je de EHBO cursus afsluit met een examen en dit dan ook behaalt, kom je in het bezit van een officieel EHBO certificaat dat erkend wordt door het Oranje Kruis. Tijdens de cursus maak je kennis met de 17 onderdelen van EHBO, die je allemaal dient te beheersen voordat je aan het examen begint.

Basiscursus en herhaling
G4S biedt je naast de reguliere cursus (voor mensen die nog onbekend zijn met EHBO) ook herhalingscursussen aan die je ieder jaar kunt volgen. Een EHBO diploma is twee jaar geldig en je bent verplicht om aan herhalingscursussen deel te nemen als je het na twee jaar weer wilt verlengen. Je kunt dan je kennis opfrissen en kennismaken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van EHBO. Een cursus EHBO kun je volgen op een van onze locaties, maar het is ook mogelijk om op het bedrijf waar je werkt, een In-Company cursus te doen. Dit laatste is natuurlijk erg praktisch voor een werkgever die wil dat meer medewerkers de eerste hulp cursus volgen en je kunt meteen de geleerde zaken op de eigen werkplek in praktijk brengen.

Verschillende onderdelen EHBO
EHBO bestaat uit verschillende onderdelen. Je leert bijvoorbeeld hoe je een verband aan legt, maar ook hoe je iemand kunt reanimeren. Ook leer je verschillende aandoeningen of symptomen onderscheiden en wat je kunt doen als iemand een ongeval gehad heeft of er iets anders niet goed is met de persoon in kwestie. Er zijn ook speciale onderdelen waarbij gekeken wordt naar EHBO voor kinderen, want bij hen zijn er vaak andere zaken aan de orde dan bij volwassenen. Zodat jij kunt herkennen wat het probleem is en hier de meeste adequate oplossing voor kunt vinden.

Wordt de cursus vergoed?
Een dergelijke cursus wordt in een aantal gevallen ook vergoed door je zorgverzekeraar. Hoe hoog de vergoeding is, is afhankelijk van bij wie je verzekerd bent en hoe je verzekerd bent.