Eten bereiden als carrière

Elk jaar beginnen veel studenten aan een opleiding tot kok. Een diploma tot basis kok duurt twee jaar. Veel studenten denken dat ze hierna klaar zijn en aan de slag kunnen als zelfstandig kok.

Bij het bereiden van eten in de keuken van een restaurant komt meer kijken dan een diploma. Een diploma is leuk maar je moet ook snel en secuur kunnen werken in een stressvolle omgeving. Je moet ertegen kunnen om altijd op je vingers gekeken te worden door de chef.

Werken in de keuken is niet alleen mentaal zwaar het is ook lichamelijk zwaar. Je maakt lange dagen waar je alleen maar staat. Daarnaast kan het zijn dat de grond glad is en dat je niet al te stevig staat.

Als je in een prestigieus restaurant wilt werken begin je altijd onderaan. Je moet jezelf echt bewijzen en je opwerken. Dit kan jaren duren voordat je de positie bereikt die je wilt hebben maar je wordt hierin helemaal opgeleid tot bijvoorbeeld sous chef.

Veel mensen ontwikkelen zich daarnaast door culinaire reizen te maken. Als jij een bepaalde keuken goed beheerst kan je hier je voordeel mee doen. Als je in deze tijd heel goed raw kan koken of eten raw kan bereiden zijn er veel lunch tentjes naar jou op zoek. Je kan in bepaalde gebieden zoals op Bali hele goede kookcursussen hiervoor vinden. Ook Koreaans koken is een echte trend op etensgebied. Hoe fijn als juist jij je daarin hebt ontwikkeld! Dan kan het zomaar zijn dat je in een keuken kan werken zonder helemaal onderaan te hoeven beginnen.

Ga jij beginnen aan een opleiding tot kok? Dan zal je een hele lijst aan artikelen aan moeten schaffen. Goede anti-slipschoenen, een kwalitatief hoge messenset en waarschijnlijk ook wat schorten. Wil je voorkomen dat je spullen worden gestolen? Laat dan je schorten bedrukken, dit kan je laten doen bij Maxilia. Heel veel succes met je opleiding!