Python cursus volgen? Dit is wat je leert!

Heb jij interesse om te leren programmeren? Het is helemaal iets van deze tijd. Hoewel je misschien denkt bij het woord programmeren aan iets ingewikkelds, is daarvan geen sprake bij Python en deze cursus. Want deze programmeertaal heeft een aantal kenmerken waardoor je deze programmeertaal in de cursus goed kunt volgen, te weten:

  • Duidelijk en vrij compact
  • Goed leesbaar
  • Te begrijpen

In dit artikel leer je meer over de python cursus. Wil jij ook meer leren? Lees dan met ons mee!

python cursus: wat houdt het in?

Als je een python cursus wilt volgen, dan weet je natuurlijk dat je een programmeertaal gaat leren. Maar wat kun je met een dergelijke cursus leren, naar welk doel werk je? Wij leggen het je graag uit.

Laten we vooropstellen dat het een erg goede investering is, je investeert in je toekomst en er is volop werk te vinden. Het kan dus zijn dat je op dit moment een baan hebt, maar je je niet op je plek voelt. Misschien werk je wel heel veel tussen de mensen en dacht dat je dat je dat leuk vond, maar vind je de prikkels toch te veel. Het kan goed zijn dat jij helemaal in je eigen werkwereld kunt komen als je bezig gaat met programmeren. Net als met alle andere dingen die je kunt doen op de computer. En dan straks voor geld! Een ideale combinatie die we zeker zouden aanbevelen. Python bestaat helemaal nog niet zo heel lang, het is namelijk in 1991 ontwikkeld. Wist je dat dit door een Nederlander is ontwikkeld? Dat maakt het nóg levendiger. Uiteraard wordt deze programmeertaal steeds doorontwikkeld tot alsmaar de nieuwste versies, om het goed te laten werken. De grammatica van de programmeertaal heeft in deze wereld een andere naam, dat wordt namelijk de syntax genoemd. De syntax van Python is over het algemeen goed leesbaar, vergelijk het met een relatief makkelijke taal die je kunt leren, zoals Spaans. Geen lastige naamvallen of zinsconstructies. Dat is hier een beetje hetzelfde. In de python cursus leer je veel, maar je zult onder meer leren dat je op diverse platformen kunt gaan werken met Python. Denk aan Mac, maar ook op Windows, de twee bekendste varianten. Niet voor niets is dit zo populair.

Als je kiest voor een python cursus via spiraltrain.nl, dan leer je deze taal die je kunt gaan gebruiken voor data analyse, maar ook voor installatie scrips en bijvoorbeeld prototypes van bepaalde grote applicaties. Je leert de Python fundamentals, waarna je bezig gaat met data structures and functions, modules and packages, file en database access, classes and objects en Python libraries. Als je wilt kun je daarna nog een advanced Python programmeren cursus volgen. 

Tot slot

Wil jij ook een python cursus volgen? Tijdens je zoektocht kom je ongetwijfeld veel bedrijven tegen waar je terecht kunt. Of dat nou online is of fysiek, les volgen kan overal. Maar een python cursus volg je grotendeels online, aangezien het programmeren online plaatsvindt. Dat is waar je het leert en dat is waar alles gebeurt. Meer lezen en starten? Surf naar www.spiraltrain.nl!